Iedere woensdagmiddag van 16.45 uur tot 18.00 uur leren kinderen van 6 tot 12 jaar stapsgewijs op een speelse wijze volleyballen. VC Castellum werkt met het Cool Moves Volleybal (CMV) systeem. Dit systeem werkt met niveau’s waardoor de kinderen stapsgewijs leren vollyballen. Bij de indeling van de kinderen houden we rekening met de leeftijd en vaardigheden. Ieder niveau heeft zijn eigen trainer(s) met hulp-trainers.

Naast de trainingen spelen de kinderen 8 keer per seizoen een mini-toernooi. De toernooien vinden plaats bij volleybalverenigingen in de regio. Tijdens deze toernooien spelen de mini's met hun team 4 wedstrijdjes van 15 minuten. Een toernooi duurt circa 2 uur en is altijd op zaterdag. De jongste mini's van niveua 2-3 beginnen rond 9.00 uur, niveau 4 rond 11 uur en niveau 5-6 rond 13.00 uur.

 

Wat heb je nodig voor de trainingen?

Een paar zaalschoenen (geen zwarte zool), shirtje en broekje. Tijdens de training mag je een flesje water meenemen in de zaal.
Voor de toernooien heeft VC Castellum een shirt. Deze huur je van de vereniging (inbegrepen bij contributie). Een bijpassend broekje is te koop bij Bahlmann Sport in de Herenhof.

 

Wil je een keer meetrainen om te kijken of volleybal iets voor jou is?

Stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., je mag 3 keer gratis meetrainen.


Voor ouders / verzorgers

Informatie over aanmelden (inclusief lidmaatschapskosten) leest u op hier.
Het vervoer naar de toernooien en het coachen van de kinderen tijdens het toernooi regelen de ouders zelf.
Verder doen wij regelmatig een beroep op ouders voor hulp. Denk hierbij aan hulp bij trainingen, ons eigen toernooi (fluiten, tellen, bardienst) en de sinterklaastraining.

 

Informatie seizoen 2020-2021

  • Eerste training start op woensdag 9 september om 16.45 uur
  • De toernooidata staan in de rechterkolom vermeld.