Jeugdleden trainen en spelen competitie in teamverband. Castellum telt in het seizoen 2020/2021 9 jeugdteam. Bij het maken van de teamindeling houdt de technische commissie rekening met leeftijd en niveau. Het trainingsseizoen in de zaal loopt van september tot en met april.


Wat heb je nodig voor de trainingen?

Een paar zaalschoenen (geen zwarte zool), shirtje en broekje. Tijdens de training mag je een flesje water meenemen in de zaal.
Voor de wedstrijden gebruikt VC Castellum een teamshirt. Deze huur je van de vereniging (inbegrepen bij contributie). Een bijpassend broekje en kniebeschermers zijn te koop bij Bahlmann Sport in de Herenhof.


Volleybal iets voor jou?

Wil je een keer meetrainen om te kijken of volleybal iets voor jou is? Stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Je mag 3 keer gratis meetrainen.

Competitie

 • De 1e helft van de competitie start in de 3e week van september tot en met december.
 • De 2e helft van de competitie start in de 2e week van januari tot en met april.   
 • Thuiswedstrijdstrijden zijn in de Sporthal de Arena op vrijdagavond. De uitwedstrijden zijn meestal op vrijdagavond of zaterdag. Enkele verenigingen spelen competitie op een doordeweekse avond.
 • Nevobo biedt een handige app waarin alle wedstrijden en wedstrijduitslagen staan. Meer informatie leest u op de website van Nevobo.
 • Ieder team gebruikt een eigen Whatsapp groep.

 

     

JA1

Maandag / woensdag

Jongens A 2e klasse

MA1

Maandag / woensdag

Meisjes A hoofdklasse

MA2

Maandag

Meisjes A 2e klasse

MB1

Maandag /woensdag

Meisjes B 2e klasse

MB2

Dinsdag / woensdag (om de week)

Meisjes B 2e klasse

JC1

Maandag / woensdag

Jongens C 2e klasse

JC2

Dinsdag / woensdag (om de week)

Jongens C 2e klasse

MC1

Maandag

Meisjes C 2e klasse

MC2

Dinsdag

Meisjes C 2e klasseSpelregels  

De spelregels van volleybal kun je hier lezen. Voor de jeugd geldt:

 • De C jeugd speelt op een kleiner veld (14x9 meter ipv 18x9 meter).
 • Bij de C jeugd is doordraaien verplicht na 3x serveren.
 • De nethoogte bij de A, B en C jeugd resp. 2,43, 2,24 en 2,05 (1e en 2e klasse).
 • Jeugdteams spelen 4 sets tijdens een wedstrijd.

                                           

Voor ouders / verzorgers

Informatie over aanmelden (inclusief lidmaatschapskosten) leest u op hier.
Eén ouder uit het team is contactouder. Als contactouder maakt u een Whatsapp groepsapp, het rij en telschema. Iedere ouder rijdt circa 2 keer naar een uitwedstrijd en telt circa 2 thuiswedstrijden. Per wedstrijd tellen 2 ouders. Tellen is niet ingewikkeld. Op aanwijzing van de scheidsrechter houdt u de punten bij en vult u het wedstrijdformulier in.
De trainer van het team maakt eventueel aanvullende afspraken met u en het team over bijvoorbeeld afmelden, coachen, etc.
Voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden is in bijna elke sporthal een tribune beschikbaar om het team aan te moedigen. Het sportcafé is tijdens de wedstrijden open voor een drankje of een hapje.


Activiteiten

 • Jaarlijks organiseert de kampcommissie in mei een volleybalweekend. Zie ook Volleybalweekend Castellum
 • Jaarlijks organiseert VC Castellum een spelregelcafé voor A en B jeugd. Tijdens het spelregelcafé kunnen spelers een spelregelbewijs halen. Een spelregelbewijs is nuttig voor eigen wedstrijden maar hiermee mag je ook wedstrijden (lager dan je eigen niveau) fluiten.