Zo snel mogelijk inschrijven

Weet je al zeker dat je wilt gaan volleyballen? Download dan via onderstaande link het inschrijfformulier. Print het formulier uit, vul het volledig en naar waarheid in (desnoods samen met je ouders) en lever het ingevulde formulier ondertekend (ouders tekenen voor hun kind) samen met een recente pasfoto in bij je trainer tijdens de eerstvolgende training. Natuurlijk wel nadat je de rest van deze pagina gelezen hebt.

Inschrijfformulier.pdf

 

De eerste kennismaking

 Als je een keertje wilt meetrainen met een groep stuur dan een email naar de Technische Commissie (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) of de Mini coördinator voor de leeftijdsgroep 6-12 jaar (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Je wordt dan benaderd door iemand van deze commissies. Zij bepalen bij welke trainingsgroep je (voorlopig) kunt worden ingedeeld en geven de trainingstijd e.d. aan je door. Je kunt vrijblijvend drie keer komen meetrainen bij deze groep. Daarna kun je lid worden door het eerder genoemde inschrijfformulier in te vullen en met pasfoto bij je trainer in te leveren.

Lijkt volleybal je wel leuk en ben je tussen de 6 en 12 jaar? Dan mag je altijd een keertje mee komen trainen bij de mini's van VC Castellum! Zorg dat je kleding aan hebt waarin je lekker kunt bewegen (korte broek, shirt en zaalschoenen), kom naar de sporthal en doe vrijblijvend drie keer mee. Je bent altijd welkom. Meld je bij één van de trainers en we kijken bij welke groep je past. Tot ziens op een woensdag om 16.45 uur in sporthal de Arena (Diamantstraat).

 

Soorten lidmaatschappen

Volleybalclub Castellum kent verschillende soorten lidmaatschap:

Spelende Leden

Dit zijn alle leden die gerechtigd zijn om minimaal eenmaal per week in één van de gehuurde accommodaties te komen volleyballen. Dit kan zowel een training zijn als een wedstrijd. Binnen deze categorie geldt de volgende splitsing:

 

Competitiespeler (mini, jeugd en senior): Voor deze leden ligt de nadruk op het deelnemen aan de Nevobo competitie. In de trainingen, éénmaal per week of voor lijnteams (selectieteams) twee maal per week, worden competitieleden voorbereid op en begeleid bij het spelen van wedstrijden. Het streven is voor elke groep een vaste trainer te hebben die bij het spel horende regels, tactieken en technieken op een professionele en enthousiaste manier aanleert. De vereniging levert aan de competitieleden veld, trainer, shirt en alle organisatorische faciliteiten die nodig zijn om wekelijks te kunnen trainen en spelen. Daarnaast moeten deze spelers uiteraard allemaal een shirt huren, zie shirtplan.

Natuurlijk horen er ook verplichtingen bij het competitiespelen, het is niet vrijblijvend.  Competitieleden worden geacht -in principe- iedere training en iedere wedstrijd aanwezig te zijn.

Een uitzondering op de lidmaatschappen zijn de Ieniemini’s. Dit zijn broertjes of zusjes van minileden die deel kunnen nemen aan voorbereidend spelend en ontdekkend leren omgaan met een bal. Dit vindt plaats wekelijks ten tijde van de minitrainingen op basis van een strippenkaart.


Recreantenlid (alleen senioren)
: Recreantenleden nemen niet deel aan de Nevobo competitie of de Recreantencompetitie, maar komen eenmaal per week volleybal spelen. Er wordt niet getraind op technisch- tactische aspecten zoals voor het spelen van wedstrijden, maar na wat inleidende vormen wordt er voornamelijk gespeeld. Wel zal de begeleider/trainer aanwijzingen geven en verbetering nastreven. De aanwezigheid is vrijblijvend, het is geen probleem om een keertje over te slaan. De groepen bestaan uit circa 15 personen. Faciliteiten worden geboden in de vorm van speelruimte en goede begeleiding door leden van de eigen vereniging.

 

Niet spelende leden

Donateurs/ begunstigers: zijn alle leden die (tijdelijk, langdurig of voor altijd) geen spelend lid zijn en geen officiële taak binnen de club hebben, maar wel bij de club betrokken willen zijn, onder andere door het ontvangen van de nieuwsbrief. Omdat een bondslidmaatschap niet noodzakelijk is, is de contributie voor deze groep laag.

Verenigingslid: Dit lidmaatschap wordt gebruikt voor niet-spelende leden die lid van de vereniging MOETEN zijn zoals scheidsrechters, trainers en coaches of bestuursleden. Verenigingsleden betalen geen contributie; de bondsafdracht komt voor rekening van de club.

 

Contributie


In de algemene ledenvergadering van mei 2018 is onderstaand vermelde contributie vastgesteld.
 
Categorie Contributie
Mini's  € 107,00
Jeugd - competitie  € 175,00
Senioren - trainen en competitie spelen  € 252,00
Senioren - mastercompetitie  € 150,00
Shirtbijdrage competitie (mini,jeugd en senioren)  €   10,00
Recreanten  € 131,00
Verenigingslid  €   15,00
Toeslag lijnteam (2x training)  €   37,50

De competitie waaraan je deelneemt bepaalt ook je contributiebedrag. Jeugdleden uitkomend in een senioren-lijnteam betalen geen lijnteam toeslag. Bij 3 of meer leden uit 1 gezin geldt een korting vanaf het 3e gezinslid van 15%.