De mini’s van VC Castellum

 

De mini’s van Castellum zijn de jongste leden van Castellum (6 tot 12 jaar). Elke woensdag komen er iets meer dan 50 enthousiaste mini’s om lekker te volleyballen van 16:45 tot 18:00 in de Arena.

 

Ook hebben we Ienie Mini’s, dit is een groep kinderen van ongeveer 3,5 tot 6 jaar. Ze worden getraind door Karlijn en hier is het vooral lekker bezig zijn met de bal dus het leren van de eerste vaardigheden met de bal en lekker bewegen.

 

Bij de mini’s spelen we op verschillende niveaus ( niveau 2 t/m 6).

 

Op 8 april was alweer het laatste mini toernooi van dit seizoen bij VCS in Sassenheim in totaal waren er 10 toernooien, 4 voor de kerst en 6 na de kerst. Alle kinderen hebben het heel erg goed gedaan, en we zien veel vooruitgang bij de kinderen.

 

 

Niveau 2

Dit zijn de jongste kinderen die toernooien spelen. Zij worden getraind door Martine. Ze leren vooral hoe ze moeten serveren, vangen en hoe ze de bal goed over het net moeten gooien. Ook leren ze snel door te draaien, want na elke gespeelde bal tijdens de wedstrijd moeten de kinderen gelijk doordraaien.

Op dit niveau spelen 2 teams (team 7 en team 8). In deze teams spelen: Eva, Bregtje, Sanne, Elin, Marit, Tom, Tristan, Naud, Twan, Sil en Thomas. Verder hebben we nog Wessel en Anne-Belle maar die trainen alleen en spelen geen toernooien.

 

 

Niveau 3

Dit is het volgende niveau. Deze groep kinderen worden getraind door Sebastiaan.

Ook voor dit niveau hebben we 2 teams (team 5 en team 6).

De kinderen leren hier een pass brengen. Ze moeten namelijk de eerste bal passen, de 2e bal vangen en dan gelijk over het net heen gooien. Ook hier oefenen ze goed op het serveren.

 

In team 5 spelen Jelte, Joyce, Sanne, Femke, Sophie, Silke en Marit, dit team is 3e geworden!

In team 6 spelen Milan, Laura, Mare, Imke, Bas, Jasmijn en Rosanne, ze zijn helaas niet in de prijzen gevallen maar hebben het ook heel erg goed gedaan,